Nieuw LED strips

door Admin

LED Strips in verschillende soorten en kleuren, voor binnen en buiten.

Nieuw GU motor aansturing slot

door Admin

Het elektrisch openen van uw deur is naast de klassieke elektrische sluitplaat nu ook te openen met een elektrisch aangedreven slot van GU, type secury. Dit type van elektrisch slot heeft het grote voordeel dat de deur steeds op 3 punten worden afgesloten en zorgt dus voor een verhoogde vorm van veiligheid.

Het ingewerkte mortorslot is volledig onzichtbaar en kan zowel bij houten als bij alu deuren worden ingewerkt, bovendien gaat de deur ook lichtjes automatisch open als zij ontgrendeld wordt, dit is zeer handig als je handen tekort komt.
De aansturing van dit elektrisch slot kan op allerlei manieren gebeuren zoals codeklavier, parlofonie, vinger ID of zelfs uw smartphone, natuurlijk blijft het klassiek openen en sluiten van dit slot met de sleutel ook mogelijk.

Download hier de algemene informatie betreffende veiligheidssloten

Victor Horta-deur

door Admin

De opdrachtgever vroeg ons om een deurgeheel te maken van acht segmenten dat aansluit bij de architectuur van het bestaande gebouw en bij alle details van het originele ontwerp van de architect Victor Horta. Bovendien moest de deur voldoen aan de hedendaagse eisen inzake veiligheid, gebruiksgemak en duurzaamheid. Het ging immers om een toegangsdeur van een openbaar gebouw die intensief gebruikt zou worden. Het hele project heeft omwille van het vele overleg meerdere maanden in beslag genomen. Omdat we de werkzaamheden netjes in ons atelier voorbereid hadden, verliep de plaatsing op de werf in amper drie dagen.

Tijdens de werkzaamheden deden er zich echter enkele onverwachte wendingen voor. In eerste instantie had men ons verzekerd dat de deur in een perfecte halve cirkel opgesteld zou moeten worden. Bij de eerste opmetingen was het echter al snel duidelijk dat dit niet het geval was. Het ging slechts om een segment van een cirkel. Bovendien moest de gebogen wand parallel lopen met de gebogen traptreden. We besloten om enkele mallen van de ronding te maken die we konden opstellen in ons werkhuis. Op die manier konden we de vele en verre verplaatsingen naar Brussel uitschakelen.

Download artikel

Schrijnwerkerij Van Tendeloo begeleidt u graag met de keuze in materialen en mogelijkheden.

Wij kiezen uitsluitend voor kwalitatief hoogstaande houtsoorten in verschillende duurzaamheidsklassen met allemaal hun specifieke eigenschappen, wij hebben een uitgebreide stock in hout beschikbaar in afzelia doussiƩ, meranti, sipo, afrormsosia en europees eiken, in beperkte voorraad ook oregon pine, merbeau en thermowood, andere houtsoorten zijn mogelijk op aanvraag.

Voor de behandeling van houten buitenschrijnwerk kan u kiezen uit verschillende methodes zoals lakken, beitsen olieƫn of vergrijzen.

De behandeling van al het houten schrijnwerk wordt in onze eigen lakkerij voorbereid in de meest ideale omstandigheden met dompelsysteem en spuitwand en airless spuittechnieken.