Het plaatsen van gevel of plafond bekleding is de laatste tijd aan een opmars bezig omdat het voordelen biedt, zowel in renovatie als in nieuwbouw of zelf een uitbreiding van bestaande woning. Het plaatsen van een perfect isolatieschild is perfect mogelijk en makkelijk af te werken met een gevelbekleding in hout of plaatmateriaal.

Indien nodig wordt de gevel bekleding eerst voorzien van een achterliggende isolatielaag en damp open maar waterdichte doek, deze wordt dan vervolgens afgewerkt met ofwel een plaat bekleding in vezelcementplaten, sidings of volkernplaten, geschroefd of verlijmd.De afwerking kan ook gebeuren met houten latwerk in horizontale of verticale uitvoering met gesloten beplanking of open lamellen structuur. Voor deze houten gevelbekleding zijn verschillende profileringen mogelijk, aslook verscheidene houtsoorten zoals padoek, afrormosia, lariks, ceder, eik en thermowood of ipé, ook volledig afeglakt composiet houten sidings van werzalit behoort tot de mogelijkheden.

Voor afwerking wordt hier vaak gekozen voor natuurlijke vergrijzing omwillen van mooie uitstraling maar ook omdat het houtwerk dan geen onderhoud vraagt maar ook een afwerking met olie of in lakwerk is mogelijk, wij geven u graag raad en info.