Recente realisaties

door Admin

Enkele recent gerealiseerde interieurs met combinatie van wit en eiken in naturel uitvoering, altijd geslaagd!! Deuren met onzichtbare scharnieren en een aangepast greep maken het geheel af.

Moderne verticale gevel lamellen in afrormosia

door Admin

Strakke & moderne Gevel lamellen in afrormosia, lengte 6.00m!! sectie 70mm * 150mm geplaatst te Hove. dankzij een minimalistische bevestiging komt dit nog meer tot zijn recht.

Guillotine ramen, terug van weg geweest

door Admin

Guillotine ramen werden vroeger veel geplaatst, sinds de komst van het meer hedendaagse raambeslag zoals draai-kip zijn deze ramen een hele tijd veel minder vaak geplaatst maar de laatste tijd plaatsen wij dit raam type weer terug zeer vaak. Vroeger werkte het systeem met tegengewichten maar tegenwoordig worden er ingewerkte balansveren gebruikt voor de verticale beweging en hebben deze ramen ook eventueel een ingewerkte veiligheidssluiting, de nodige rubberen dichtingen en super isolerende beglazing zodat deze ook voldoen aan de huidige eisen van een modern raam, onderhoudsvriendelijk, veilig, goed isolerend en esthetisch verantwoord. het grote voordeel van deze ramen is dat zij in open toestand geen plaats innemen in de binnenruimte, ook ideaal voor horeca zaken en in ramen boven aanrecht in de keuken waar een opendraaiende vleugel vaak in conflict komt met kraanwerk.

Project in de kijker

door Admin

Voor een moderne nieuwbouwvilla te Brasschaat was Van Tendeloo verantwoordelijk voor alle ramen, deuren en gevelbekleding.

Recente realisatie

door Admin

Voor de renovatie Schoutvorsthoeve te Zandhoven zorgde Van Tendeloo voor alle buitenschrijnwerk waaronder ramen, deuren, luiken...alsook interieurbouw en binnenschrijnwerk waaronder trappen, deuren, volledige keuken en badkamers...

Nieuw Argenta® Invisidoor®

door Admin

Dankzij de Argenta® Invisidoor®, een onzichtbaar aluminium kader voor binnendeuren dat ingepleisterd kan worden, is het mogelijk om tot de essentie van puur esthetisch wonen te komen. De deur ligt dankzij de invisidoor® in lijn met de wand en zo kan men creatief omgaan met ruimtelijke volumes en wanden. De argenta® invisidoor® wordt steeds geleverd met de argenta® invisible, 3D regelbare en onzichtbare scharnieren. De argenta® invisidoor® DL waar esthetiek, gebaseerd op perfecte onzichtbare integratie van de deur in de woning primordiaal is, wordt steeds geleverd met de argenta® invisible neo, 3D regelbare en onzichtbare designscharnieren.

Schrijnwerkerij Van Tendeloo begeleidt u graag met de keuze in materialen en mogelijkheden.

Wij kiezen uitsluitend voor kwalitatief hoogstaande houtsoorten in verschillende duurzaamheidsklassen met allemaal hun specifieke eigenschappen, wij hebben een uitgebreide stock in hout beschikbaar in afzelia doussié, meranti, sipo, afrormsosia en europees eiken, in beperkte voorraad ook oregon pine, merbeau en thermowood, andere houtsoorten zijn mogelijk op aanvraag.

Voor de behandeling van houten buitenschrijnwerk kan u kiezen uit verschillende methodes zoals lakken, beitsen olieën of vergrijzen.

De behandeling van al het houten schrijnwerk wordt in onze eigen lakkerij voorbereid in de meest ideale omstandigheden met dompelsysteem en spuitwand en airless spuittechnieken.