1. Algemeen houten raamsystemen

De unieke natuurlijk warme uitstraling van hout is door geen enkel ander materiaal te evenaren. Hout heeft zeer goede thermische eigenschappen. In combinatie met dubbele of triple beglazing bereik je excellente isolatiewaarden die zelfs toepasbaar zijn in passiefbouw.

Wij kiezen uitsluitend voor kwalitatief hoogstaande houtsoorten in verschillende duurzaamheidsklassen met allemaal hun specifieke eigenschappen, wij hebben uitgebreide stock in raamhout beschikbaar in afzelia doussié, meranti, sipo, afrormsosia en europees eiken, in beperkte voorraad ook oregon pine, merbeau en thermowood, andere houtsoorten zijn mogelijk op aanvraag.

Voor de behandeling van houten buitenschrijnwerk kan je kiezen uit verschillende methodes zoals lakken, beitsen olieën of vergrijzen. Bij lakwerk kan je kiezen om je ramen en deuren te lakken in om het even welke RAL kleur of NCS kleur.Houten ramen en deuren van schrijnwerkerij Van Tendeloo staan voor kwalitatief, hoogstaand vakmanschap. Met je keuze voor houten schrijnwerk laat je iedere bouwstijl volledig tot zijn recht komen. De ongekende mogelijkheden van maatwerk geven een uniek cachet aan een klassieke manoir, een pastorij- of een statige herenwoning. In een ultra modern ontwerp geeft houten buitenschrijnwerk een extra dimensie.

Onze specialisatie is het vervaardigen van houten ramen en deuren naar authentiek model met authentieke uitstraling en dit in combinatie met de meest moderne ingewerkte moderne technieken wat isolatie, onderhoud, beveiliging en automatisering betreft.

Hout is een vernieuwbare en ecologisch verantwoorde grondstof en houten schrijnwerk laat zich gemakkelijk repareren en hergebruiken. Ook bij de productie in ons atelier hechten wij veel belang aan het beperken van de ecologische voetafdruk.

2. Houtsoorten

 • Meranti en sipo, duurzaamheidsklasse 2, de klassieker voor met perfecte prijs kwaliteitsverhouding, ideaal om zowel te sappen als af te werken in dekkende verf in kleur naar keuze, voor onze deurstijlen gebruiken wij gelamelleerd sapelli voor hoger stablilteit van het hout. Deze houtsoorten zijn te verkrijgen met FSC of PEFC label zodat u de garantie hebt dat de herkomst van duurzaam beheerde bossen is.
 • Merbeau duurzaamheidsklasse 1/2
 • Afzelia doussié, duurzaamheidsklasse 1, de betere houtsoort geschikt voor zowel lazuur afwerking als dekkende verf afwerking.
 • Afrormosia/Padoek, duurzaamheidklasse 1, mooie bruine houtkleur met mooi motief, geschikt voor lazuur afwerking alsook dekkende verf afwerking maar daarnaast ook uitermate geschikt voor natuurlijke vergrijzing of olie afwerking voor meer ééngalige vergrijzing.
 • Europees eiken, duurzaamheidsklasse 2,zeer mooie houtsoort met licht bruine structuur met klasse uitstraling, geschikt voor natuurlijke vergrijzing of afwerking met olie.
 • Grenen houtsoorten geschikt voor houten ramen & deuren zoals Oregon pine of europees grenen voor verminderde ecologische voet afdruk zoals Lariks of thermisch gemodoifceerde houtsoorten zoals thermowood.

3. Productie & Raamtypes

De houten ramen en deuren worden volledig bij ons in eigen atelier gemaakt met de meest moderne machines in combinatie met jarenlange vakkennis van onze WN, ook de plaatsing op de werf gebeurd met de nodige vakkennis zwoel bij nieuwbouw als bij renovatie waar onze jarenlange ervaring zeker een troef is.
Alles wordt volledig op maat gemaakt en klant specifieke detaillering of reproductie van bestaande authentieke elementen zijn perfect realiseerbaar.

Profieltypes en doorsnede secties
Met onze moderne ramen machines SAC F30 en FS05 gebeurd de productie van verschillende raamsecties (58mm, 68mm, 78mm en zelfs 88mm) volledig automatisch met een ongeëvenaarde efficiëntie. Deze machines worden aangestuurd door software waarin alle ramen eerst digitaal worden uitgetekend en worden er productie tekeningen gemaakt.

Verscheidene profieltypes zijn beschikbaar:

 • Klassiek 15° profiel
 • 40¨profieltype (mastiek imitatie)
 • Retro kreus
 • Volledig recht (uniek profieltype voor zeer moderne afwerking)
 • Combinatie van bovenstaande porfieltypes aan binnen en buitenzijde zijn mogelijk

Klik hier voor profieltype doorsnedes

Voor de afwerking van onze retro ramen is de keuze van profilering voor o.a ; makleraars, kloef, kleinhout verdelingen, waterlijsten en steenlijsten alsook bossing panelen, sierplinten en massieve beplanking voor poorten of deuren.

Wij hebben ons eigen specifiek systeem ontwikkeld voor plaatsing van volledig verdoken raamkaders met fabrieksgarantie op dubbele beglazing en een uniek systeem voor plaatsing van invsivent verluchtingsroosters op de raamkaders die aan de buitenzijde niet zichtbaar zijn, geen visueel onderscheid tussen ramen met of zonder roosters, ook toepasbaar bij ramen met gebogen beleg.

Schuiframen worden bij ons gemaakt met verdoken boven rail en eventueel verzonken onderregel met verlaagde inbouwhoogte.
Garagepoorten scharnierend aan retro leeën of uitvoering als bi-sectioanle of sectioanle poort die makkelijk kunnen voorzien worden van automatisering.
Alle raam & deurbeslag van het merk GU voldoet aan inbraakwerendheidsklasse WK 2.
Voor de kleinhout verdelingen gekleefd op dubbele beglazing bij retro ramen werken wij met ingewerkte weense verdelingen tussen de 2 glasplaten voor het perfecte afwerking zodat het echte gevoel ontstaat van kleine ruitjes.
Ook de minder vaak voorkomende raamsystemen zoals guillotine ramen met ingewerkt TORSO veersysteem als plooi schuifwandsysteem met GU beslag behoren tot de mogelijkheden.

De raam & deursystemen van schrijnwerkerij Van Tendeloo zijn CE gecertificeerd.

De behandeling van al het houten schrijnwerk wordt in onze eigen lakkerij voorbereid in de meest ideale omstandigheden met dompelsysteem en spuitwand en airless spuittechnieken. Voor zowel de lazuur afwerking als de dekkende verf afwerking werken wij met de producten van Remmers en hier kunnen wij u het 10 jaar garantie systeem van Remmers aanbieden voor wat de lak afwerking betreft, meer info hierover op www.remmers.be

4. 10 jaar systeem garantie Remmers ‘SGR’

Leidraad voor onderhoud van ramen en deuren!
Houten ramen en deuren behandeld en beschermd met de Induline producten. Hier zit kwaliteit achter, ervaring en know-how, al meer dan 50 jaar. Constante controle van de gecertificeerde productie door onafhankelijke instituten en controle op de recepturen zijn voor u een garantie voor de levensduur van houten ramen en deuren.

De Leidraad
Deze leidraad is een advies en hulpmiddel om er nagenoeg zonder enige vorm van inspanning het maximale uit te halen wat betreft duurzaamheid van houten ramen en deuren.

Veroorloof uzelf hout:
Dat is de juiste beslissing. Het biedt vele voordelen. Hout is een steeds aangroeiende grondstof en een ideaal materiaal voor houten ramen en deuren. Hout heeft bovendien als natuurlijk materiaal bijzondere eigenschappen als we kijken naar comfort en draagt bovendien bij aan een uitwisseling van vocht, is warm- en geluidsisolerend. Hout is een prachtig stuk natuur en met niets te vergelijken... Klik hier voor meer info